Jeanine van der Geest
Intern begeleider mboRijnland

Ferdinand weet waar hij het over heeft en kan hier inspirerend over vertellen. Ik heb een aantal tips mee gekregen die ik zeker ga toepassen bij mijn studenten, ook waren er een aantal leuke oefeningen. De workshop was te kort, ik had nog wel meer willen leren!

Mindy de Jong
Student

Jullie hebben heel duidelijk gemaakt dat het bij jezelf moet beginnen. Dus ik weet dat als ik hier straks uitloop, dat ik nadenk over m’n routines en wat ik anders kan doen. Door de oefeningen die we deden kreeg je echt het besef wat je de hele tijd aan het doen bent, dat niet effectief…

Rhadika Hira
Sutdent Hogeschool Leiden

Wat ik vooral fijn vond aan deze workshop, hiervoor wist ik wel hoe ik moest leren, maar niet gericht. Ik ben best wel blij het in te kunnen gaan zetten, zodat ik mijn studieresultaten hoger kan krijgen.

mboRijnland

Wij hebben de bijeenkomst als zeer leerzaam ervaren. De informatie is bruikbaar om de studenten te kunnen begeleiden bij het plannen. De theorie is helder verwoord en er is recent onderzoek in verwerkt. Ferdinand maakt gebruik van passende activerende werkvormen welke goed aansluiten bij hetgeen we hebben geleerd.

Thijn van der Kooi
Student

Ik denk dat dit heel nuttig is voor alle eerste jaarstudenten, omdat ik merkte dat ik een hele andere manier van leren nodig had op de universiteit. Dat is wat ik heel fijn vond hieraan, dat ’t je aanzet tot denken. Dat je het op jezelf kunt betrekken, want de workshop stopt niet na 22:00.…

Loreen Filemon
Docente Hogeschool Leiden

“Voor mij de was de workshop effectiever studeren o.l.v. Ferdinand Brand een stimulans om weer aan de slag te gaan met aandachtpunten zoals: aandacht voor zowel de intrinsieke als extrinsieke motivatie, de opbrengsten van feedforward en hoe zorg je voor autonomie in de klas. Dit alles goed onderbouwd met theorie en praktische werkvormen”.

Anouk Vrouwe
Student Omgangskunde

Als ik daar nog bij aan mag sluiten, sommige methodes heb je ooit wel eens van gehoord, maar nu zijn ze echt goed uitgelegd. De resultaten maar ook de minpunten van een methode. Zo weet je: O zo kan ik ze inzetten of overbrengen aan de leerlingen in de klas. Het was top!

Merel van der Stap
Student Hogeschool Leiden

We hebben een cursus gehad over hoe je kunt leren met behulp van verschillende leerstrategieën. Het is heel duidelijk uitgelegd, maar ook hoe we dit kunnen toepassen bij onze leerlingen zodat hun motivatie daarin ook hoger zou kunnen worden. Dit is echt een hele goede cursus om te volgen en we hebben er veel van…

Sadjia Satdari
Student

Ik was een beetje bang dat het heel veel tips zouden zijn ofzo en eigenlijk kennen we allemaal wel de goede tips om goed te leren, maar ik vond het heel prettig dat jullie echt aan de hand van de literatuur, op onderzoek gebaseerd  training gaven en niet jullie eigen ervaringen. Of dat iemand weer…

Thijs Altunyuva
Student Social work

Wat ik zo waardevol vond aan deze workshop is dat je tips krijgt over hoe je jezelf (beter) motiveren én je gemotiveerd wordt tijdens de workshop om thuis aan je leerpunt te werken.

Soufyan Botonnou
Student

Jullie geven echt aandacht aan de studenten. Nu denk ik veel meer na over wat ik kan doen om goede resultaten te behalen. Ja, het heeft mij wel veranderd en gemotiveerd, omdat je nadenkt over hoe je bezig kunt zijn.

Marnix van Rosmalen
student HRM

Het doelbewust bezig zijn met mijn toekomst en door de doelstellingen in carrière en gezondheidsaspecten, hebben mij enorm positief aan het denken gezet! Dank je wel voor je tijd!

Ruheely Bitorina
Student

Ik vind het vooral voor de mensen die onvoldoendes hebben heel nuttig. Ik vond het zelfs nuttig terwijl ik geen eens onvoldoendes sta. Geeft vertrouwen van ja, je kan het. En uiteindelijk ik heb alles gehaald. Ondanks dat je lessen hebt gemist, je kan het. Over zes weken mag je weer gaan inhalen en dan…

Priscilla Tjon
Student Omgangskunde

Er zijn verschillende manieren om te leren, misschien dingen die je nu al toepast, misschien dingen die je kunt veranderen. Je kunt het voor jezelf toepassen om beter voorbereid te zijn op toetsen, en ook voor je leerlingen natuurlijk. Er zijn genoeg leerlingen die problemen hebben met leren en de manieren die wij hier geleerd…

Cas Laureijsen
Student

Mijn tentamens gingen niet super lekker. De overgang van de middelbare naar de Universiteit viel toch wel tegen en een workshop effectief studeren, waarom niet. Dit moet ik gewoon altijd meepakken. Ik heb voornamelijk geleerd welke strategieën die ik gebruik niet zo goed blijken te zijn en wat ik wel moet doen om beter te…

Dorinda Bucher
Orthopedagoog en trainer

Je workshop vandaag was erg interessant! Leuk ook om de input van de jongeren te horen. Altijd lastig om je training af te stemmen omdat je met totaal verschillende referentiekaders en achtergronden werkt, maar dat maakte het in dit geval juist extra waardevol.

Jedidja van Keulen
Student

Ik vond het waardevol omdat er ruimte was voor persoonlijke aandacht. Mijn individu, daar werd rekening mee gehouden, dan leer je ook echt dingen, niet van een internetscherm waar je dingen kunt vinden, maar dingen die voor mij waardevol kunnen zijn. Als je in zo’n kleine groep zit, is dat beter dan iets wat op…

Larissa van Beek
Docente mboRijnland

Het was een inspirerende workshop! Erg interessant om de achterliggende redenen te horen waarom plannen niet lukt en hoe je dit kan veranderen bij zowel de student als bij jezelf! Kortom erg interessant en erg leerzaam! Dankjewel!

Job Lafeber
Docent lerarenopleiding Hogeschool Leiden

We hebben een praktische workshop gehad. We hebben daar tools gekregen, om om te gaan met studievaardigheden bij leerlingen, waarbij de theorie praktisch vertaald werd vanuit recente wetenschappelijke inzichten. Zeer boeiend en zeer leerzaam!

Noor Balci
Docente mboRijnland

Workshop was meer dan verwacht.  Goede punten aangedragen om het plannen op orde te hebben. De focus lag meer op het na komen van de planning.   Bewustwording van eigen handelen, zodat de nuttige tools aandragen kunnen worden bij de student.  Leuke afwisseling van werkvormen tijdens de workshop.

Jelle Struijs
Student

Omdat er toch veel meer vernieuwende dingen in zaten dan ik verwacht had. Niet zo zeer de inhoud, maar meer de kleine groep en de persoonlijke manier van brengen.

Marcel Overbeeke
Opleider RET

Ik heb een inspirerende man aan het werk gezien die met veel voorbeelden het wetenschappelijke deel inzichtelijk maakt.

Rachel Cornelisse
Student

Ik vind het vooral fijn dat ik inzie dat anders leren veel beter is. En ik vind het gewoon fijn dat we extra hulp kregen.

Marije van den Steenhoven
Docent lerarenopleiding omgangskunde & gezondheidszorg en welzijn

In de workshop effectief studeren hebben we veel te horen gekregen over recente theorieën over onder andere motivatie en het maken van planningen. Hoe je dat zelf kunt doen, maar ook als docent naar je studenten toe en met name de combinatie met praktische tools, was dit voor mij een hele waardevolle workshop. Ik kijk…

Iwan Slabber
Student

Ik heb geleerd om keuzes te maken tijdens ’t leren. Ik heb een keer in een documentaire de uitspraak gehoord: “Neem jezelf niet te serieus, maar je werk wel.” En dat vond ik wel een hele mooie en dat heb ik denk ik ook in deze workshop meegekregen. Ik denk dat het heel erg werkt…

Nienke Overgaauw
Student Hogeschool Leiden

Ik heb vooral geleerd wat goed voor je is en wat niet goed voor je is en hoe je daarmee kunt combineren, en dus goede cijfers mee kan gaan halen. Het was top ja.

Nynke Raaphorst
Bestuur Studievereniging social work

Ik kwam echt super enthousiast van de workshops! Ben enorm geïnspireerd. Een soms moeilijk / pijnlijk onderwerp kan je enorm positief overbrengen. Echt top!

Naomie Sturkenboom
Student Omgangskunde

We zitten natuurlijk al heel veel jaren op school, maar in deze workshop werd heel inzichtelijk gemaakt wat wel werkt en wat niet werkt. We leerden gewoon verkeerd en nu hebben we inzicht gekregen in hoe we voortaan beter kunnen leren. En we moeten nog vier jaar op het HBO dus dit kan ons echt…

Laila Bennami
Student

Ik heb altijd mezelf afgevraagd hoe ik mezelf beter tot studeren zou kunnen zetten, omdat het een belangrijk aspect is van mijn leven. Ik vond met name de manier waarop je persoonlijk, soms tussendoor, ook echt de tips meekrijgt goed. Dat je zeg maar jezelf herkent in bepaalde voorbeelden, dat je niet meer uniek voelt…

Amy van Maarseveen
Docente mboRijnland

Ik vond het een hartstikke leuke en interessante workshop gisteren! Alle informatie kan ik goed gebruiken bij het vak ‘planningsvaardigheden’, dat ik momenteel geef.

Marianne Molsbergen
Teamleider mboRijnland

Hi Ferdinand, Dank nogmaals voor de inspiratie ! Keep up the good work !

Khang Tran Van
Student

Met dit kan je zoveel jongeren helpen. Kijk, ik bedoel. Ik ben ook niet de slimste, ik heb lang in de fixed mindset geleefd waarbij ik dacht school is niks voor mij. En ik geloof echt wel dat veel jongeren van school af zijn gestuurd en dat ze door dit soort lessen meer hoop hadden…

Niels Park
Student

Waarom ik dit zou aanraden is omdat je een heleboel verschillende theorieën leert en die theorieën uiteindelijk toepast in de praktijk. En de dingen die je doet, daarvan snap je waarom je ‘t eigenlijk doet en dat je het heel simpel kan aanpassen waardoor je op een betere manier leert.

Engracia Zarks
Leraar in opleiding

We hebben net de workshop gehad: studeren kun je leren. Dat vond ik echt heel erg effectief, want het heeft bijgedragen aan mijn manier van leren. Ik ben al op een bepaalde leeftijd waarbij ik natuurlijk verschillende methodes heb toegepast, maar dat heeft niet echt bijgedragen aan effectief leren. Ik ga heel veel dingen toepassen,…

Paul Maas
Student

Ik vond dit waardevol omdat ik heb geleerd wat standaardstructuren zijn waarin je heel snel valt bij normaal studeren en wat je gewoontes zijn en vervolgens heb ik ook geleerd hoe je dat kunt tackelen. Ik heb veel geleerd over motivatie, de strategieën die je kan gebruiken en eigenlijk van hoe je van een hele…